Jeseň sa nezapre :-)

29.09.2015 14:56

Jeseň je už naozaj tu. Dátumovo a nefalšovane aj rannými studenými teplotami, ktoré cez deň ešte babie leto vytiahne na vynikajúce počasíčko. Také akurát,ktoré by sme prijali kľudne do Mikuláša, kedy sa môže začať zvianocievať :-)

Ale nie. Všetko má svoj čas a svoj sled a sú jednoducho situácie nemenné, ako deň a noc, jar, leto, jeseň , zima a iné opakujúce sa prírodné rituály, ako to, že Debbie je chvíľu dospelá, chvíľu divoká, chvíľu hladná a ďalšiu chvíľu nedostupná, lebo loví niekde medzi záhradou,  plotom a našimi nervami. Jednoducho to je Debinka. Ryšavý zázrak, ktorý strašne ale strašne cvičí s nami a klame až sa jej z hlavy parí. Niečo mi to pripomína. Možno tak dva roky dozadu, keď sa ani jedináčik Adinko nevedel vmestiť do kože :-) Nie, že by sa už vedel, ale už má výhovorku, už má žiačku a už vie, kedy akozaklamať vo svoj prospech. Ale musím uznať, že to robia presvedčivo. Taký ten jazvečík. Je to zmysel života.

Prejdem k veci facebookovej. Mám na FB niekoľko sto virtuálnych priateľov. Píšem že sú fejsbukoví, medzi nimi je aj pár fajn ľudí, ale je to celé jedna veľká hra. Kto viac, kto kam, kto sa čím pochváli aj bez vkusných fotiek, opakujúcich sa, súťažiacich like-júcich fanúšikov najmä ľuďom, o ktorých si myslia, že v budúcnosti na výstavach práve týmto vtieraním sa zabodujú :-) nechápem to, like-ovať niekomu, kto nikdy like nevráti z dôvodu nezáujmu o dotyčného. Ale rozhodca je rozhodca a treba lajkovať, aj keby na dvore choval migrantov. Nikdy neviete, kedy si na Vás zmyslí a uvedomí sa :-) Je to nesvojprávnosť človeka, donekonečna gratulovať a chváliť, pritom - je to úprimné ? Nie , jasné, že nie. Ale tak aj FB beriem. Ja pre radosť a zbierku fotiek našich chlpáčov a podelenie sa o radosti, niekto o súťaži navzájom a označovaní nekonečne veľa ľudí, aby sa na nich nezabudlo... niekto aby bol viditeľný za každú cenu a podobne. Celé to nasilu je vidieť. Žiaľ. A zisťujem, že ľudia, ktorých osobne poznám , vlastne poznám menej ako tých virtuálnych. Ale keď sú s tým stotožnení, nech sa prezentujú ako uznajú za vhodné. Mne to príde skrátka proti srsti. Vždy som sama sebou a nebojujem s veternými mlynmi. Tak ako nepoužívam v prezantácii svojho psa tituly, ktoré nikdy pes nezískal a tak BIS-ový pes je dnes hádam už každý druhý.

Ale to len na okraj :-) detičky sú zdravé, čerstvo odbesnené, odchlpené ( hold nie sú gaučáci), a vychystané do Nemecka :-). Zvedaví sme najviac asi za tento rok, ako to tam chodí a ako dopadneme, konkurencia v číslach dlhosrstých je slušná.