Charakteristika

25.07.2018 13:36

Agatta bude mať 6 mesiacov, budúcu sobotu.

Je to šteňa, aj keď všetkým pripomína už možno aj 7-8 mesačné, predsa len, je to dieťa.  Ako by som ju zatiaľ charakterizovala... porovnám, teda pokúsim sa. Aj keď je iné mať jedného psa, druhú sučku až od pol roka a potom mrňúsa od nultého dňa narodenia a už v smečke. Ale idem na to.

Všetky šteňatá od kedy vedeli, že ich  minipacky a mininôžky majú akú takú funkciu, aj keď uši a oči boli zatiaľ len na parádu, boli rovnako čulé, bystré, pažravé, spiace.. jedno mrčalo o druhej , druhé o tretej , ale v globále si boli všetci rovní. Možno Ariuss vyčnieval najviac, možno vzhľadom a rovným chrbátikom, ostatné sa to ešte len kotúľalo, keď Ariuss už bol vpredu míľovým krokom. Agatta bola proste jedna z nich a stále tvrdím, že jej chýba pipík. Že mala byť chlapec. Drzá, papuľnatá, bitkárka, ako hovorím, mohla by robiť obchodného zástupcu. Dverami vyhodíš, oknom príde. Keď sa veľmi vytočí, ide do nory a tam trucuje. Potom otvorím kotol a čuduje sa , ako som sa tam dostala. Ani tam nemá pokoj :-)

A ako šteniatka rástli, nevedela som sa vynadívať, ako sú krásne , ako vajce vajcu podobné. Každé bolo trochu iné, ale celkovo ten výraz Debbie -Dasty - Marley tam je. U niekoho viac iný pomer, u niekoho menej, ale je to tam.

V cca 5 týždni začal Arwinn nasledovať Ariussa, vzhľadom, povahou, samostatnosťou. Už boli chlapci dvaja, o ktorých som si bola istá, že vyzerajú asi veľmi dobre. Maličký Addo a Apollo boli stále také tie deti, ktoré sa viac bili ako chodili. Nemali 2 mesiace a už si boli takí rovnocenní, že by som sa nevedela sama rozhodnúť. CHlapci moji milovaní, čo som sa ja naplakala, keď ste išli do nových domov, kde sa máte luxusne!

Aspoň , že táto žabka malá ostala u nás. Tá , bez ktorej by bolo ráno také čudné. Keď sa otočím vypnúť budík a vidím predné packy opreté o posteľ, tú krásnu plyšovú hlavu,  a buchot chvostíka o nočný stolík a tú radosť, že mamkaaaa vstávajjj, hladná som, pišať musím - do trávy najlepšie, naštekať na vtáky, tak čo sa tu válaš, keď slnko je už hore?

Agatta má od útleho veku krásnu srsť. Šteňacia je vymizla ( nielen jej, všetky deti) veľmi rýchlo, na počudovanie, má veľmi pevnú kostru, krásnu stavbu tela, aj keď sa stále vyvíja, ale ten vývoj ma fascinuje. Je asi väčšia ako som si 6 mesačnú sučku v porovnaní s Debbie predstavovala, ale je to pre mňa typický štandard. Dnes má 6,8 kila, myslím, že v dopelosti tu bude tak cez 8,5- kg. Debbie má svoju váhu cez 7,80 kg, tak dcéra to kilečko prihodí :-) ale tak to má byť. Na krátko ju držať vo vývoji nebudem, neznamená, že dostáva viac ako má.

Milujem jedlo všetkého druhu, nakoniec, nemá od koho nechať ani obpozerať. Chudí všetkým a skoro všetko. Agatte všetko.  Myslím, že má rada všetky švetové situácie a strany. Či sa ide na pole, do lesa, do vody, do záhrady, kuchyne alebo aj sprchy, vyťaží zo života maximálne maximum.  Užíva si všetko, večerné hrátky a bitky s mamou, papuľovanie s dedom, pred ním má rešpekt, ale skúša papuľka moja všetko, čo sa jej ponúka.

Malá divoška, ktorá sa nebojí asi ničoho. Dúfam, že je jej to ostane a my si užívame každú jednu chvíľku s ňou, lebo všetko ide tak rýchlo, že sa nenazdáme a bude to už veliká slečinka.