Zase raz jeseň

09.09.2015 14:01

po návrate z dovolenky sa leto vymenilo s jeseňou veľmi rýchlo, čo nás a naše jazvečo-lesti veľmi teší, pretože si prídu na svoje vonku, kde sa turbo-rozbehnú, prudko pribrzdia, lebo niečo zvetrili ich neskutočné frňáčiky, potom menia smer až tak, že myslím, že máme doma užovky, teda ľavá-  pravá- ľavá -pravá..

odkedy sme došli po týždni domov, oči aj packy zo mňa Adinko nepustí. To bolo radosti a uvítacieho ceremoniálu! Dokonca prvú noc spal na mojej strane v Debbienkinom pelechu :-) a zobudiť sa a isť v noci na wc značilo - pozerať sa pod seba, aby som náhodou nezakopla do mojich follow-me-dachshundov :-) , ktoré má strážia aj v noci. Lebo žiadny Egypt už oni trpieť nebudú :-)

Veď ani nie je v pláne, o rok máme Egypt aj v záhrade s bazénom a grilom aj s iným All Inclusive Zoo Programom :-) Aspoň zatiaľ, kým sa nerozhodneme inak :-) Takže všetko je v poriadku akurát Debbie má asi nejakú zvláštnu chorobu, prenosnú, myslím, že ju preniesol polofrancúz a volá sa: nevidím, nepočujem, presádzam, ja som to nebol(a), na mňa mal vplyv spln, myši sú na vine - ja som len ako policajt- pomáhať a chrániť :-) , a iné fofoloviny...

klamú očami, ušami aj telom, ale ešte asi neprišli na to, že človek je tvor sem tam aj vnímavý a sú situácie, z ktorých nevykľučkujú -)

A tak som ich aj napriek, tomu, že sme vystavovať chceli začať až koncom oktobra prihlásila na októbrovu "klubovú výstavu jazvečíkov Komárom"  do Maďarska, kde sa slečna, ktorá sa fakt rada predvádza - môže predvádzať a ceriť-  zubiť a vrtieť ocáskom koľko len chce.

Je to pes-žena. Vrtí zadnými stehienkami ostodvesto, vrtí do rytmu salsy chvostíkom, hlava a nosánek hore - aha aká som ja len káásna, a profte ja fom pincezná. Fedemkilová miniaturka. Vie parádne zatočiť nervami a v zápätí ukázať dôležitosť bytia zabíjaním komárov alebo múch, alebo iných pre ňu akože veľmi dôležitých akcíí, bez ktorých a bez ktorej by sme my, obyčajné otroctvo neprežili :-) a zase vyčarí úsmev na tvári :-) piškóta jedna čierna. Otmavla nám, divočáčka jedna :-)

Za to Ado, ktorý využil včera otvorené dvere do tajomnej komnaty s granulami ( lebo  panicka zabudla zatvoriť dózu ! ) si v tichu pochutnával v znamení " eat you can all - jedz koľko vládzeš" , a že si splnil sen som videla na chýbajúcich granulkách tak v dvojdňovom množstve :-)

Má to ospravedlnené za tú našu abstinenciu :-) inak prajem pekný stred týždňa a o verečnú animáciu mám postarané, ide "sa" ( rozumej ja :- ) robiť kečup, parajkový pretlak, papriková pomazánka a ochutené olivové oleje :-)

Raz jedna pre mňa nie-moc sympatická žena svojimi názormi napísala niečo ako knihu "byť ženou je úžasné " ale to zjavne neobjavila čaro " Mať jazvečíka je úžasné!"

jeseni zdar :-)