Vianoce, koniec roka, a aký bol rok

16.12.2015 10:43

Vianoce sa nezadržateľne blížia, konečne máme napečené všetko a formičky odkladáme na rok do odpočinku :-) Po celý ten čas pečenia mi vytrvalo pomáhali moji malí dvaja pomocníci, čtyri čoko oči, z ktorých jeden pozerá hore na moje ruky, či "náhodou" niečo napadne a druhá pozerá na zem, či sa "nehodou" nedostalo niečo nedopatrením na degustáciu na podlahu :-) Darmo, sú zohratí, vedia kde je sever a kde kuchyňa :-) Škoda, že tak dobre, ako otváranie dverí na chladničke z obývačky nepočujú povel ku mne keď sú tri metre odomňa :-) Niečo na to bude, že sú to jazvečíky.  Asi aj pre ich nevyspytateľnosť nie sú nudní a prekvapujú čím ďalej tým viac:-) Stromček na poschodí v galérii  máme vyzdobený a veľmi sa mu tešíme, myslím, že Debbie najviac, prvý krát máme umelý ale tak sme to aj chceli. Hustá borovica. Teda imitácia :-) Živý budeme spoločne zdobiť v obývačke tento víkend :-) to bude zase prekvapenia a pozorovania :-), zavadzania :-)  Všetko máme pripravené, nejaké tie darčeky tiež čakajú v rôznych častiach šatníka a ja zase rozmýšľam, na ktorý z nich zabudnem a objavím ho niekedy na jar :-) klasika je klasika.

Vianoce strávime doma, plus nejaké tie návštevy rodín v blízkom okolí. Pri krbe, s knihou, ležiacimi jazvečíkmi na kožušine, so zeleným čajom a kebyže.. výhľadom na zasneženú krajinu.. to by bolo už úplne dokonalé. Sneh bude určite ale kedy, to vie len perinbaba :-) Aj to si opäť zase radi pozrieme, tie klasiky,opakujúce sa, nenáročné, ukľudňujúce, so zimnou tématikou. Tie nikdy nesklamú.

Rok by sme zhrnuli vcelku ako výborný. Vždy sa nájde nejaká odrobinka zla, ale tá to celé okorení, aby si človek vedel vážiť čo má, a tak je to v živote správne vyvážené. Aby sa vedel obzrieť čo funguje, čo nefunguje a či má zmysel nefunkčné veci opraviť. Zistili sme už zistené, že si treba vážiť a opatrovať rodinu ľudskú ale aj  psiu a držať spolu a priať si. Tak je to super. Tak sme spokojní. Veľa vecí sa počas roku vykrištalizovalo a sme radi, že vieme, na čom sme a trošku sme sa zriekli naivity. Napriek všetkému sme nadmieru spokojní.

Čo sa týka výstav, bolo ich pomenej ako rok predtým, ale správne načasované, správne vybrané a najmä nás zaujímalo, ako bude naša Debbie (ne)úspešná. Prekvapivo ( aj keď sme si to prialo a čistočne v to verili ) super, naše psia holčička tento rok od apríla, kedy sa mohla prvý krát prihlásiť do triedy juniorov získala 4 junior šampionáty, v 8,5 mesiacov zložila svojú prvú skúšku potrebnú pre uchovnenie a v 10-tych mesiacoch druhú. Neverila by som tomu ešte na jar, ale.. niekedy aj dospeláci sa môžu príjemne prekvapiť :-) dnes má jazvečíčka rozrobený český, slovenský a rakúsky šampionát, čo bolo v skromnom pláne a vyšlo to !! dokonca  potichúčku aj interšampionát :-) ale psst. Takže budúci rok nás čakajú nejaké tie výstavné víkendy, a tiež sa chceme viac zamerať na skúšky pre oboch jazvečíkov. Radi by sme Debinku uchovnili, no čas ukáže, či je na poslednú skúšku poriadne pripravená. Dúfame, že áno :-)

Čo sa týka Adinka, nášho takmer 4 ročného klučka, ten tento rok sa nabehal najmä po slovenských výstavách s cieleným zámerom TOPDOG 2015. Nazbieral veľmi slušné body a tak si počkáme na verdikt. V podstate na to, že Debbie mu robila tieň, si krásné body zozbierala aj ona :-) Uvidíme, aký bude budúci rok, aká bude konkurencia a ako dopadne Marleyho potomok :-)

Rok v novom, na dedine, na vysnívanom mieste, s vysnívanými tvorčekmi. Zabývaní sme už takmer úplne, ešte stále je čo robiť . Aktuálne k vianociam renovujeme starší masívny nábytok na bielošedú farbu, s vintage  porcelánovými úchytkami a zmenou spálne :-) teším sa veľmi, Vianoce a ´la nová spálňa :-) v bielom šedom šate :-)

Všetkým Vám prajem krásne pokojné sviatky, úpešný štart do nového roku, aby bol lepší ako tento, lebo vždy všetko môže byť lepšie, či už po duchovnej alebo materiálnej stránke, hlavne aby ste boli spokojní a aby sme mali triezvy pohľad na svet. Happy New Year 2016 :-)