Ukončenie detskej "kariéry" našej puberťaačky

24.08.2015 15:16

Že Adinko "pubertoval" cca od pol roka do asi 10 mesiacov, som brala na vedomie, ale že našej myške príde puberta alebo čo to je ? presne plus mínus v deň jej prvých narodenín, kedy zázračne jazvečíkovito ohluchla a oslepla, to mi je záhadné. Ja, že dievčatko moje poslušné, túlivé a maznavé to bude, ale nenene. Padasát na padesát ani přítel na telefónu ani publikum mi nezodpovie, prečo sa v nej prejavuje druhý Adinko :-) Nie, že by som nebola rada za drzého, samostatného ne-gaučového prcka, ale vem to přes kopirák to zase netreba :-) Ale zase na druhej strane - klamala by som, keby som písala, že nie je to môj maskot, hrací na city a na dvere do trinástej komnaty zvanej špajza, kam vás ťaha za ruku! Alebo si vyžaduje vyskočiť na ruky, ja s potešením že sa chce mojkať, ale ona chce len z výšky sa poobzerať, kde je čo nové a spraviť si z môjho pleca obhliadku !! Prefíkané to zviera! Ak niečo potrebuje, čo si sama nevie pomôcť, alebo vyhrabať, tak už letí po pomoc od otca po adoptívnych otrockých rodičov :-) čo sa dá robiť. Ako správna žena si vie pomôcť v každej situácii a keď nevie, spraví to tak, aby ten výmysel a knowhow patrilo jej :-) Ľubim tie dve decká naše ale velice!

Mali čiastočne náročný víkend, ráno na výstavu, pred obedom sa vrátiť domov ( výhoda Bratislavy a Nitry, všetko na skok :-), veď treba aj doma porobiť a ožehliť a obed variť :-) a v ich ponímaní poorať trochu záhradu a krikom vítať susedove nové šteniatko borderkoliu :-) a okolo 4 sa vrátiť na záverečky. Takže deň bez oddychu, ale stálo to za to. Za tie vysnené výsledky a aj za ten božský kľud - večer o 20:00 bolo také ticho a do 6:30 tuším ani polohu nezmenili :-)

Inak sa nám na výstave páčilo, lebo lovec a lover v jednom ( Adinko) si užíval háravé fenky na výstave pomaly až do tranzu hlavne v BISovom kruhu.. hm, čo sa dá robiť :-( , to len my s Debbie dodržujeme a neznepríjemňujeme život okolitým psom. Aj na to asi treba vyzrieť :-)

Každopádne veľmi silný víkend a na otázky, kedy Adinko prestane chodiť na výstavu súťažne - zodpovedám - keď bude Debbie trošku väčšia, trošku dospelejšia, trošku ešte vyzretejšia ( myslím telesne) a ja budem vidieť, že nastal čas nahradiť tatinka a bude konkurencie schopná aj medzi dospelými psami oboch pohlaví, potom Adinko bude chodiť do triedy čestnej a Debbie dúfam chodiť v Adinkových šľapajách :-) Všetko chce čas, a teraz oddych dva mesiace pre nich aj pre nás. Pre  naše psie deti výstava hlavne vonku v tráve neznamená stres ani nudu a je to viedieť - hlavne malá si vykračuje v kruhu o sto dvesto ako mala pincezná. Však aj je :-) Len kolunka na hlavičke je chýba:-) Máme krásne počasie, poďme sa pozrieť, ako poorali pole a poďme ho preorať :-) Pekný letný týždeň psíčkari :-)